ההתחדשות העירונית עומדת בליבת העשייה של קבוצת 'העיר החדשה', ששמה לעצמה למטרה להביא את בשורת החדשנות והקידמה לכל בניין ותיק בישראל. ההתחדשות העירונית נמצאת בבסיס החזון של שוק הדיור מדינת ישראל בשנים הקרובות, כאשר מאות אלפי בניינים ישנים צפויים להתחדש ולהעניק לבעליהם דירות חדשות הנבנות בסטנדרט גבוה ותוספות שונות המעלות את ערך הדירות, ובכך לשדרג אזורים עירוניים ותיקים לסביבת מגורים עשירה, מתקדמת ומטופחת.
ההתחדשות העירונית, שמקודמת על ידי רשויות מקומיות רבות, היא למעשה שם כללי לתהליך התערבות ממשלתית-עירונית באזור עירוני ישן. ערים הן מרחבים המשתנים בכל עת, וכוללים גם שינויים פיזיים כמו בלאי והתיישנות, וגם שינויים דמוגרפיים כמו גיל ממוצע של דיירים ושינויים ברמה הכלכלית של הדיירים.
ההתחדשות העירונית יוצרת ומעניקה שינוי של ממש לדיירים המתגוררים במקום, זאת במספר נדבכים. ראשית, הדיירים הנוכחים במקום יזכו לקבל דירה גדולה יותר, לעיתים בתוספת מעלית, מרפסת או חניה, סביבת המגורים תשודרג גם בהיבט הפיתוח הסביבתי שילווה את התהליך. אלמנטים אלה יעלו את ערך הדירות בבניין עצמו ולעיתים גם את ערך הדירות בבניינים הסמוכים.
ממשלות ישראל קיבלו החלטה אסטרטגית לקדם ולתמרץ את ההתחדשות העירונית בישראל באמצעות תקנות ותכניות שונות (תמ"א 38/1, תמ"א 38/2, פינוי בינוי וכיוצ"ב) וסיוע לרשויות מקומיות המעוניינות בכך. ואכן, משנות ה-90 של המאה שעברה, בוצעו מאות רבות של פרויקטים בתחום ההתחדשות העירונית, פרויקטים שהעניקו לדיירים רבים עלייה בערך נכסיהם ושיפור מיידי ברמת החיים שלהם ושל בני משפחותיהם.